……..ca să îți spun dacă vei face demență.
Într-o perioadă în care dieta occidentală bogată în carne procesată, asezonată cu o cantitate enormă de zahăr e principalul factor de risc pentru tulburările de memorie ulterioare, meseria pe care o ai , împreună cu interacțiunea sociala , ar putea minimaliza efectul acesteia.
Oamenii care își provoacă permanent creierul prin educație, muncă sau prin activități diverse în timpul liber fac mai rar demența. Printre meseriile care se asociază cu un risc scăzut de demență apar avocații, profesorii sau inginerii. La polul opus, adică cei cu un risc ridicat, sunt muncitorii, casierii sau operatorii de mașini-unelte.
Dacă te plângi ca ai o meserie în care lucrezi prea mult cu oamenii, lucrurile s-ar putea să nu fie atât de negre. Aspectul cerebral la examinarea prin rezonanță magnetică la cei care interacționează mai mult cu oamenii în timpul jobului, arată mai puține modificări decât cei care lucrează cu cifre, de exemple.
Oricât de solicitant ar fi jobul tău, oricât de multe interacțiuni umane pozitive sau negative ai avea zilnic, nu uita că pentru al tău creier, provocările zilnice , în doză moderată, sunt un fel de distracție.